6 Aralık 2020 Pazar

Amerikanya Rüyası



Arkadaşlar!! 
New York'tan bildiriyorum. 
Şimdi siz de benim gibi bir Türkiye'li olarak, New York deyince hemen Times Square, Manhattan, Central Park falan algılıyorsunuz. O iş öyle değil. New York, kocaman bir eyalet. İçerisinde şehirler var. Şehirler o kadar büyük değil, bizim ilçelere benziyor. Ben de onlardan birindeyim işte. Upstate New York diyorlar genel olarak.

Yav arkadaş, ben ülkeme kurban olaydım. Burada kış çok farklı. Saat 4 buçukta hava kararıyor. Her gün D vitamini alıyorum. Almazsan, kollarını kesersin diyorlar. Çünkü güneş yok güneş! 

Yemek desen, yiyorum yiyorum doymuyorum. Çünkü yiyeceklerde besin yok.. Sebzeler bir tatsız bir tatsız. Organik domates, salatalık falan alıyorum işte ekstra ücretle.

Bir de çok soğuk. Kar yağıyor burada. Dağ başına gelmişim meğer. Siirt gibi bir yer. Ama gene de kocaman süpermarketler var. Pizzacılar var işte, küçük bir kasaba bile olsa.
New York'ta okul açılmayınca böyle ucuz bir çözüm buldum kendime ama bilmiyorum ne kadar doğru ettim. 

Amerika'lılar gerçekten çok Amerikalı! Burger yiyip, bira içiyorlar ve beyzbol maçı izliyorlar. Bir de kasket şapka takıyorlar. İlk günler böyle kendimi Amerikan filmi içinde hissetim. Hatta 2-3 hafta öyle geçti. Şimdi biraz daha alıştım.

Arkadaş bir de bunların aksanı beni mahvetti. Tüm özgüvenim yerlerde. İngilizcem tam gelişti diyorum, bir starbucks'ta kahve sipariş edeceğim, "akfhakljfal" diyor bana. Hönk diye kalıyorum. Ne diyon la? 
How are you doing? diyormuş, "naber" demek. Ama o nasıl bir aksan?? 

Niagara Şelalesine gittim bu sürede, bir de Florida. Eğer oturabilirsem bilgisayar başına yazarım.

Şimdilik kendinize iyi bakın.
Edischar.

10 yorum:

  1. Güney Afrika'ya gitmiştim. Elemanın biriyle konuşuyoruz "elefent" "elefent" diyor. Sonradan anladım ki "fil" demek istiyormuş. :)

    Upstate'lerde down olmuşsunuz ama pes etmeyin. Her geçen gün çok güzel bir anı olacak sizlere. Dikkat edin kendinize...

    YanıtlaSil
  2. Hayaller ve gerçekler diyorsunuz yani :)

    Farklı ve güzel deneyimler olacaktır sizin için.Korona zamanı olması şanssızlık bir tek.Onu da kendinize cok dikkat ederek üstesinden gelebilirsiniz bence:)

    Biz türkler bile konusurken anlaşamıyoruz çoğu zaman aksan yüzünden:) bu yüzden amerikalı ile anlasamamak daha makul bence :)

    Takipteyiz efem:)

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel anılar. Her gün yazın biz de yaşamış gibi oluyoruz. Burada Amerikalılar çok Amerikalı lafına çok güldüm:)) Bence sen şu Amerikalılara İngilizce öğretmeye çalış, bütün dünya anlasın ne dediklerini:))

    YanıtlaSil
  4. Aaa ben de bu çocuk nerde diyordum.. nihayet yaa.. zordur yahu bilirim, Florida da kaldım. Evsahiplerine bizim yemeklerden yapayım dedim, aldığım lahana lahana değil, patlıcan desen öyle.. ben pişirdim onlar bayılarak yedi ama sen bana sor :)) dikkat et kendine..

    YanıtlaSil
  5. Ohh miss yaa... Boşver nasılsa gelcen Türkiye'ye ya. Önceki gönderine de yorum atmıştım ama attım zannetmişim yayınla dememişim galiba. Neyse, boşver yaa çıkar tadını, okulda yok işte bir yandan güzel, gezmek gezinmek için daha çok zamanın var=))) Önceki gönderine de dikkat et oralarda kendine, tecrübelerini, anılarını, fotoları falan görmek çok isteriz falan dediydim=)

    YanıtlaSil
  6. Amerika'da yaşamadım ama tatile gittim. Hakikaten bir Amerikan filminde ya da dizisinde hissetmiştim kendimi. Öyle bir alışmışız ki filmlerden, dizilerden. Her şey hem çok tanıdıktı, hem yabancı:) Velhasılıkelam enteresan bir ülke.

    YanıtlaSil
  7. Rehber niteliğinde oldukça faydalı içerikleriniz var. Eğitim Haber

    YanıtlaSil
  8. Nerelerdesin? Amerika'daki mısın, döndün mü? Arada ses ver :)

    YanıtlaSil
  9. Off çok iyi ya çok güldüm akfhakljfal demesine 😂😂😂

    YanıtlaSil