17 Ağustos 2022 Çarşamba

Agac Ev Sohbetleri #156

 

Vay be!! 156. bölüm ve dolu dolu 3 yili deviren bir agac ev sohbetleri! Gözyasim pit.

Taha Akkurt ve bendeniz Edischar'in kafa kafaya verip bir proje baslatalim, yazarlarla fikir alisverisinde bulunalim diyerek yola ciktigimiz ve cok basarili devam ettirilen etkinlik 3 yilini tamamlamis!

Bir süre sonra hayat sartlari sohbetleri devam ettirmeme izin vermemisti lakin sevgili deeptone ve kaplan diary bu etkinligi 3 yil boyunca sürdürdü. Iremcan ve kayip fisiltinin da emegi büyük.  Eminim her yazar en az bir kere bu etkinlige katilmistir ya da katilacaktir :)) 

3 yilin bitmesi onuruna, bu haftaki konuya birkac yorumda bulunmak isterim.

Kaplan Diary'den gelen "Çevreyi kirleten, doğayı tahrip eden ve canlıların yaşamını tehlikeye sokan işletmelerin faaliyetleri hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna yanit arayalim. Kendi nezdimde.

-Insanoglunun gözünün doymamasi ve sadece bugününü, kendini düsünmesi malesef bilincsizce yapilan doga kirliligine ve canlilarin zarar görmesine sebep oluyor.

Tabiki de keske her sey denetim altinda tutulsa, cevreye zarar veren fabrikalarin faaliyetleri engellense.

Gecenlerde HBOmax te 4 bölümlük bir belgesel yayinlandi. Ismi "Edge of the earth". Dünyanin kiyisi, kenari gibi bir anlami var. Extreme spor yapan sporcular dünyanin pek kesfedilmedik yerlerine gidip orada kayak, rafting, tirmanis, sörf gibi sporlari yapmaya calisiyorlar. Lakin karsilastiklari anormal doga olaylari oluyor. Bunlarin sebeplerinden biri küresel isinma. 

Afrika'da kilometrelerce sahil cevre dusmani fabrikalarla kapatilmis durumda. Toplasan 20 kisiden olusan cevreci bir grup, yürüyüs yapip duruma engel olmaya calisiyordu ama tabiki sonucsuz kalindi.

Bizim görmedigimiz, bilmedigimiz o kadar cok tahribat yapiliyor ki ve sesini cikaran sayisi cok cok az.. Malesef devlet politikalari, para hirsi, güc bunlarin devam etmesine sebep oluyor ve olacaktir. 

Tek pozitif düsünebildigim , bunca yildir yapilan tahribata ragmen dünya hala ayakta ve kendini yenileme potansiyeline sahip.. Yemek ve su kaynagimiz bol ve herkese yetecek kadar besin var. Hicbir zaman da bitmeyecek. Eger bitecek olsaydi simdiye kadar coktan bitmisti. 

Fikirlerinizi merak ediyorum. Bu konuyu sectigi icin kaplan diary e tesekkurler.

Uzun yillar Agac Ev Sohbetleri'nin devam etmesi dilegiyle. Kurucular olarak Taha'yi ve beni unutmadiginiz icin ayrica tesekkurler.

Saglicakla,

Edischar.

6 yorum:

  1. 3 yıl öncesini hatırlıyorum da ne güzel günlerdi! Bu formatın ismini, görselini, arşivini her şeyini planladığımız mailler :) Zaman çok hızlı geçmiş ama bakınca tüm blog camiası tarafından sahiplenilmesi beni en çok mutlu eden şey. Ağaç ev sohbetleri bizim ortak mirasımız. Şu an tüm bunları düşününce duygulandım ve senle gerçekten çok aktiftik o zamanlar! Yeni etkinlikler yapmak istersen yeniden sahalara dönebiliriz :D Ağaç Ev Sohbetlerini bizlere kazandırdığın için ayrıca teşekkürler :))
    Bu arada hala kitap çıkarmadın mı? Seni ilk ben keşfetmiştim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet agac ev sohbetleri unesco ortak miraslar ve bloggerin 7 harikasina girdi :D Iyiki kafa kafaya verip böyle bir etkinlik baslatmisiz. En bastan beri en büyük destekcilerimden biri sensin ve bunu minnetle tasiyorum ^^ güncel yazilarin icin beklemedeyim, ilgi cekici konularda en iyi yazar sensin !

      Sil
  2. dizi için teşekkürleer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. muhtesem görüntüler iceriyor, belgeseli kesinlikle öneririm

      Sil
  3. Ne demek, Ağaç Ev Sohbetleri kulübünün kurucusu olan size ve Taha Akkurt'a teşekkürü başta siz hak ediyorsunuz. Daha sonra isimlerini minnetle andığımız değerli arkadaşlar var elbette. İrem Can, Kayıp Fısıltı, Ada Denizi... Millet adına vergilerimizle görev yapan yöneticilerin sözde denetleme faaliyetleriyle çevre sorunlarının aşılacağını beklemiyorum. Bunun yanı sıra sistem ahlaklı yöneticileri başa gelmesine izin vermiyor. Sözüm ona demokrasi, her vatandaşın yöneticilerini seçme özgürlüğü var. Hadi canım sen de. Biz diktatörümüzü seçiyoruz sadece.

    YanıtlaSil
  4. Güzel bir fikirle yola çıkmışsınız ve 3 senedir bu etkinliğin sürüyor olması büyük başarı. :)
    Dünyanın kaynaklarının yok olmayacağı konusunda ben senin kadar iyimser bakamıyorum. O son mutlaka gelecek ama ne zaman acaba?

    YanıtlaSil