14 Ağustos 2019 Çarşamba

İlk Mim, Sen de Varsın.


Evet.
Selam Mimi!
İlk Mim.

Öncelikle Blogger dünyasında çok yeniyim. 2 hafta oldu sanırım.
Bir  8 sene önce tumblr vardı. Oralarda yetiştik. Ama yetişme süreci buralarda devam edecek gibi.
Bu kısa sürede çok sevimli bloggerlar tanımaya başladım. Bütün takipçilerime bir selam daha !

Mim diye bir şey varmış. Sanırım hepiniz biliyorsunuz.. Bilmeyen varsa da işte bir konu başlatıp, sevdiğimiz, konu hakkındaki fikirlerini merak ettiğimiz bloggerları etiketliyoruz(mimliyoruz) ve konuyu onlara paslıyoruz. Sevimli bloggerlar da eğer kabul ederse konu hakkında fikirlerini yazıyorlar:)

Bu ilk mim. Konuyu geceden beri düşünüyorum. Aslında belki kitaplar, gezilecek yerler, müzik, entel dantel ne varsa sorabilirdim. Lakin benim gerçekten merak ettiğim başka bir konu var ve bu konuda yardıma ihtiyacım var.

Yazılarımda da paylaşıyorum, sık sık. İnşaat mühendisiyim. 2 seneye yakındır çalışıyorum. Çalışıyordum.
Şuan ise iş bulamıyorum ve evde vakit geçiriyorum.

Belki de bir yaz tatili hediyesi bu.. Çünkü çalışıyor olsam yine bütün yaz ofislerde, şantiyelerde geçecekti.

Şuan alabildiğine boş vaktim var ama yapacak bir şey bulamıyorum ve sürekli bir şeyler yapmalıyım hissi beni terk etmiyor. Üretmem lazım, öğrenmem lazım. Aslında buluyorum ilgi çekici şeyler , lakin tatmin edici değil.En çok blog yazmaktan hoşlandım diyebilirim. 2. sırada kitap okumak var.

Yani o kadar yoğun tempoda çalıştım ki. -Bir şehir hastanesi bitirdik bir kış boyunca. He firmamla devam edebilirdim tabiki ama İstanbul'a gitmek istemedim. Aslında bir seçim yaptım. Buradaki hayatımı bozup, sürüklenmek istemedim. -Bu yoğun temponun ardından boşluğa düştüm. Net.

Konuyu dağıtmadan esas konuya geçmek istiyorum.


ESAS KONU

1.Belki işsizlik süreci geçirdiniz, ya da yeterince hala boş vaktiniz var.

Bu olabildiğince boş vakitte neler yaparsınız?
-Ekonomik olarak uygun olması gerekiyor, çünkü işssizlik malum.

2.Motivasyonla ilgili bir blog olduğum için, plan yapma, ajanda tutma gibi konularda fikirlere ihtiyacım var.

Gününüzü nasıl planlıyorsunuz?
-Özel bir metot, not defteri.. Günlere göre mi, haftalık mı, aylık mı plan yapıyorsunuz? Nasıl bölüyorsunuz işleri?

3.Hedefler büyük önem arz ediyor. Çünkü insanı gaza getiriyor.

Hedefleriniz var mı? Varsa neler?
-Eğer paylaşırsanız belki hayatımızda eksik olan, yapılması gerekenleri fark ederiz. İlham olur diye düşünüyorum.

4.Bu da kişisel bir soru. Şuan ingilizcemi geliştirmeye çalışıyorum lakin çalışırken çok sıkılıyorum. Kurs veya okula gitmeden nasıl ilerleyebilirim. Şuan intermediate seviyesini ilerletmeye çalışıyorum. Bir işe girince ben intermediate'ım diyebilmeliyim. İlk hedef bu.

İngilizce nasıl geliştirilir?
Eğer konu sıkıcıysa pas geçebilirsiniz:)

Daha rahat olur diye başlıklara böldüm. Bakalım eğer bu mim olayından keyif alırsak, hepimiz için faydalı olmaya başlarsa, değişik konularda mim başlayabilir.

Hatta ne bileyim film belirleriz, kitap belirleriz, okuyup üstüne yorumlarımızı yazar paylaşırız.
Aslında belli konu üzerine oturup yazabileceğimi sanmıyorum ama çok güzel yazan bloglar tanımaya başladım.

İlk mim ilk takipçilerime gelecek. Siz de kendi istediklerinizi mimleyebilirsiniz, lütfen beni haberdar edin :)


Taha Akkurt , İyi Geceler Küçük Joe , Kitap Gizi , Sade ve Derin - Deeptone , Bi Çay Bi Çaylak , Kitap Eylemi , Umut Durakları , Beyaz Ciklet , Kiyilar Mutedil , Pastel , Momentos , Beydanın Kitaplığı , Meşe Fısıltıları , Rafael Aybuke , Kağıt Salıncak , Rekürsif Düşünce , 1 günce , Goncanın Dünyasından , Çilek Suyu ve geriye kalan unuttuğum kim varsa, inanın etiket koyarken yoruldum, yazıyı okuyan tüm arkadaşları mimlemiş olayım.

Şimdiden herkese teşekkürler.

Sevgiler.
Edischar.

78 yorum:

  1. Tekrar hoşgeldin ve ne güzel bir mim getirdin :)) Hemen cevaplamaya çalışacağım. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden eline sağlık momentos merakla bekliyorum

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Taha Taha Taha , bekliyorum heyecanla

      Sil
    2. Hey! blogumda cevapladım, göz atabilirsin :)

      Sil
    3. Çoktan okundu, beğenildi , yorum bile yapıldı :)

      Sil
  3. Severek yazilarini okuyorum.Dilerim en yakın zamanda istediğin gibi iş bulur ve mesleğini yapmış olursun.Mim soruları da çok güzel olmuş 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, incidennotlar , senin de mime cevap hazırlaman hoşuma gider :)

      Sil
  4. Momentos'tan keşfettim burayı :) Takibe aldım. Mim soruları da gayet güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Can. Ben de takipteyim, vaktin varsa senden de mime cevap bekliyorum :)

      Sil
    2. En yakın zamanda cevaplamayı düşünüyorum :)

      Sil
  5. Ayayayay tam şu sıralar hiçbir şey yapamadığım için ara verme kararı almışken mimi gördüm yapacağım birkaç güne teşekkür ederim. Ayrıca cevaplarını okumak çok zevkliydi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekliyorum , keyifle okuyacağımdan eminim :)

      Sil
  6. temam mimi yapcam. ayrıca, sana ingilizce konusunda yardım ederim. yani, tercümanlık ve ingilizce öğretmenliği yaptığım içün. intermediate. sana bir plan yapıcam taam mı. o plandan ilerlicen. önce biraz beginnerdan bişiler dicem ve böylece tekrar etcen. sonra intermediate. sonra advance. planı uygularsan dont worry :) okeey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper , nasıl bir plan acaba , müthiş merak ettim :)

      Sil
  7. Çok teşekkür ederim . Bende yakında paylaşırım

    YanıtlaSil
  8. bir defter al, büyük, her konu ayrı sayfalarda olacak, bu defterin gramer defteri olacak. ve bir daha başka kaynak kullanman gerekmeyecek gramerde. beginner, intermediate, advanced, sırayla gidicez. ingilizcenin mantığını matematiğini çözcen. cümle kuruluşu filan. okuma, kelime, dinleme, yazma filan, onlar da gelecek. yaklaşık üç ayda filan biter, yani hıza göre. ondan sonra da istersen toefl, ielts, yds filan çalışabilirsin. yazarak çalışacaksın, bol bol yazacaksın. ve dikkatle, küçük büyük harf ve nokta virgül de doğru olacak. dikkatin iyice artacak :)

    YanıtlaSil
  9. ayrıca, reader at work 1 adlı kitabı al. odtünün. okuma için. konularla birlikte o kitap da gidecek. bunun yanında nette zaten videolar, dersler, siteler, sözlükler, programlar çok. bunlara da bakarsın zaman içinde. bak bu yazının altında konuşuruz işte. buraya yazarsın sen de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi aslında paralel giden şeyler var dediklerinizle yaptiklarim arasinda, grammer defterim var present continuous tan başladım , tek tek ne olduklarını örneklerle yazıyorum. Lisede çok iyi bir okuldaydim ve ingilizce derslerine çok ağırlık veriliyordu , baya iyiydik en yüksek notları alırdım ingilizcede, ha tabi yabancı müzik, yabancı dizilerle ingilizcem belli bir seviyeye geldi ama hem grammer hatirlamak hem de daha üst seviyelere çıkmayı hedefliyorum. Daha iyi olur derseniz beginner den başlarız napalim :)
      Konu konu grammer calisiyorum deftere dimi öyle yapıyoruz şimdi netleyelim :D bir de şu kitabı buluyorum

      Sil
    2. evet iyi olur. bildiklerini hızlı geçeriz. önemli olan dikkatin gelişmesi. türkler dikkatsiz. önemli olan bol yazman. tenselere de gelcez tabi. evet konu konu gramer. şimdilik böyle. kitap evet. to be present da çok rahat hissedince sen geçeriz başka konuya. böyle izlersen diyorum bak yaklaşık üç ayda, toefl yds çalışma düzeyine gelirsin. şimdilik gramer, sen ayrıca kelime çalış, bunun için nette telde program çok. gramer çalışrken yeni kelimeler olsun. reader da okuma. başlarda kolay olacak. reader da yds toefl tarzı gidiyor. bir de writing sürekli yapcan. şimdilik gramer yazarak. ingilizce geçmişin artı puan tabii :)

      Sil
    3. beginner dan başla, hızlı gideriz olmazsa. belki daha sonra sınavlara filan girersin, a1 a2 b1 b2 gibi. beginner kısmı daha zor aslında ve önemli. bir mantık ve matematik var ingilizcede. intermediate ve advanced daha kolay, eğer bu beginner planına uyarsan :) ilerde hızlancak yani :) ayrıca, bir daha da gramer gerekmeyecek sana :) hep ileriye gideceğin için. ielts çalışırsın, çok iyi ielts :)

      Sil
  10. şimdi, ilk ana temel konu. biliyorum deme. iyice yerleşmesi lazım. çok rahat yazabilmen lazım. ilk konu, to be present hali. yani to be nin geniş zaman hali. yani, am is are. to be, türkçedeki -dır eki. bildirme eki. hayat güzel-dir gibi. life is beautiful. life/is/beautiful. böyle bölerek yaz. altlarına, life, hayat, is dır, beautiful, güzel. bu bölme ve yazma işini iyice ustalaşıncaya dek sürdürcen.

    YanıtlaSil
  11. ingilizcede iki türlü fiil var. aktif fiiller. eylem bildiren. gitmek gelmek gibi. to go, to study. bir de, yardımcı fiiller. bir eylem yok. bildiriyor. bir durum gösteriyor. hava sıcak-dır. konuşurken hava sıcak desek de yazarken -dır dememiz gerekiyor. it/is/hot.

    YanıtlaSil
  12. Kesinlikle uzunca cevaplayacagim bu konuyu.guzel bir mim olmus bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fikirlerinizi çok merak ediyorum çünkü özendirici bir yaşayış tarzınız var , yazınızla epey ilgileneceğim :)

      Sil
  13. her cümlede tek bir özne ve tek bir fiil vardır. ve bunlar hep yanyanadır. birden fazla özne veya fiil varsa bunlar yan cümlelerin, bağlaçlarla belirlenen yan cümlelerin özne veya filleridir. ana fiil veya özne değildir.

    YanıtlaSil
  14. özne fiil nesne. özne yüklem tümleç veya. bu sıra, cümleler. ingilizce ile türkçe ters. ı eat it. ben yerim onu. ama biz ben onu yerim diyoruz. yani türkçeye bakarsak ı it eat gibi olur. ama ingilizcede özne fiil yanyana.

    YanıtlaSil
  15. özne fiil nesne. inhilizce. özne nesne fiil. türkçe. yani. eğer bir cümlede özne veya fiili bulamazsak cümleye sorarız. kim yaptı?ne yaptı? şimdi to be present'ı çalışırken, işte, ı am you are she is we are they ara gibi. Is he, isnt she, aren't they, gibi. cümleler kurucan. istersen bilmediğin yeni kelimelerle. ı am a musician. is she a nurse? are they cats? ali, ayşe and ı are, gibi.

    YanıtlaSil
  16. tam dört cevap vercen. iki kısa iki uzun. yes, she is. yes, she is a nurse. no, she isn't. no, she isn't a nurse. she is a doctor.

    YanıtlaSil
  17. bu ilk konuda bol cümle yaz kendin. is today wednesday? is it hot in summer? is grass red? isnt she a girl? aren't they vegetables? bol cümle yaz deftere. iyice elin alışsın. en önemlisi bu to be. ilerde zamanlarda ve diğer konularda lazım olacak.

    YanıtlaSil
  18. deftere bunları yazdıktan sonra, bol cümle kurduktan sonra, yazman önemli yani, okumakla bakmakla olmuyor. sonra netten bakcan bu konuya. ve, bir dolu test çözcen, to be present ile ilgili. ve full doğru olcak. hiç yanlışşsız. to be bitince başka konu :)reader at work 1 alınca da okumaya başlıycan, o da zaten bu sırada gidiyor. istersen ilk konuları bu kitaptaki, yazarak çevir. tam doğru olsun. o bir kitapçıda çalışmaktadır. işine araba ile gitmektedir. gibi. türkçen de tam doğru olacak yani. olmazsa defalarca okucan ve tam güzel yazcan. nokta virgül, küçük büyük harf. hava güzel değil hava güzeldir. gibi. dikkat gelişsin. tam doğru anlamalı ve yazmalısın. :)

    YanıtlaSil
  19. bak bunları iyi not al. hepsi lazım olcak. bu notlara döncen. merak etme hiç. iyi olucaks :) ilk başlar zor ve işkenceli :) ama dikkatin gelişmeli. mühendis olman da iyi tabii ayrıca :) mat gibi bakabilirsiin :) gerçekten matematik bu ingilizce :)

    YanıtlaSil
  20. bir dee, yapabilirsen günün hep aynı saatlerinde çalış. saatlik plan yap. aynı yerde çalış. güneşli havadar bir odada. odanda türkçe her şeyi kaldır. masan ve çevren hep ingilizce olsun. duvara yaz kocaman. ingilizce öğreniyorum. ingilizce olmayan şeylerle ilgilenme. :) ingilizceyi çok sevdireyim sana barik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsini göz önünde bulunduracagim deeptone , çok emek verdin tesekkurler :)

      Sil
  21. Yazdığın yazıların tamamını okudum, gerçekten harika bir blogun var. Keşke daha erken bulsaymışım, ama sanırım çok geç kalmış sayılmam :) İleriki günlerde yazılarını okumak için sabırsızlanıyorum. Mim soruları da çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Açelya , senin bloğundan daha güzel değil :) bayıldım, eğer vaktin varsa mim için cevap beklerim

      Sil
  22. Mim'I ASkla cevapladim bile.Umarim en yakin zamanda istedigin gibi bir is bulursun.Bol sans ve pozitiflik diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen geliyorum, güzel dilekler için teşekkürler ☺️

      Sil
  23. Tumblr ben de iki yıl kadar kullanmıştımm...
    Tatil de olduğumdan dolayı yarın cevaplayabileceğim.
    Bu arada blogger dünyasına hoşgeldin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk diyelim, oh mis gibi tatil keyfini çıkarmalısın. Cevabı bekliyor olacağım :)

      Sil
  24. heey yaptım şimdiiiii miminiiiii oleeeey öyle aklıma geldiği gibi patır patır yazdıııım hihihi :) bi deee, mimlediğin herkese gidip haber verdin de miii. yani gördüm de haber verdiğiniii, yani unutmak o listedeki herkeslere söylee, böle bi gelenelimiz var hihihi :) yani mimde yenisin diye sölüyooom :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi bakıyorum haber vermediğim kim varsa haber veriyorum , elinize sağlık acayip yordum bugün sizi

      Sil
    2. yorumladım kiiii yorulmadım kiii, mutlu oldum kiiii :)

      Sil
  25. Güzel bir mim olmuş sevgili arkadaşım. Emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  26. Bu arada sizi de yeni gördüm ve takibe aldım, başarılar.

    YanıtlaSil
  27. Bende yapacaam :) Mimlere bayılırım :)

    YanıtlaSil
  28. Tumblr mı 😀😀 Ben de kullanıyordum bir 6 sene öncesinde. Baya da popülerdim ehehe şaka çok aşırı değil 😂 radioactivebirblog'du ismi 🤓 çok bilinen bloglardan biri paylaşımımı çalmıştı ne sinirlenmiştim 😂 onun dışındaa teşekkür ederim mim i yapacağım en kısa zamanda 😊 güzel yazılarının devamını bekliyorum. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tumblr ayrı bir bakış açısı verdi diye düşünüyorum bu hayatta, yaşıtlarımızdan farklı hissediyorduk. Biz farklıydık. :) Kolay gelsin , bekliyorum

      Sil
  29. Mim için çok teşekkür ederiim :)) Mimi elimden geldiğince yanıtlamaya çalışacağım ama zaman olarak biraz geç olabilir. :/

    YanıtlaSil
  30. Merhaba efendim hoşgeldin 😊🌸ve çok keyifli bir mimle gelmişsin gerçekten keyifli olmuş 😊 dilerim herşey gönlünce olur inşallah sevgiler 😊🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk, siz de bloguma hoşgeldiniz :) takibe aldım. Mimi begendiyseniz, cevap beklerim :)

      Sil
  31. Mim bloglar arası ilişkilerin vazgeçilmesi, hızlıca yayılıyor ve tanınıyorsun. İsmin de güzel olunca hele:) Tekrar işe başladığında bloğunu aksatmayacak şekilde planlar yapmanı isterim şimdiden, bol bol yaz. İstekli olmak ve severek yazmak işin en büyük kısmı, o zaten cepte, zamanı yönetme kısmını zamanla oturtursun. Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Sadece yazmaya ihtiyaç duyuyorum, hepsi bu. Umarım işe başlarım da aklımdaki o düzen tam yerine oturur :)

      Sil
  32. Güzel sorulara güzel cevaplar. Cevapların hakkını veren Deep e de şaşmamak gerek. Selamlar 😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba! Hoşgeldin Yıldız.. burada yıldızları çok seviyoruz. Eğer soruları beğendiysen mime cevap yazman hoşuma gider. Her cevap yeni bir ilham oluyor :)

      Sil
  33. Yazmak insanı gerçekten rahatlatıyor ve umutsuzluğa düşmesini, bir kenara çekilmesini engelliyor gerçekten. Cevaplarınızı çok beğendim. Umarım sürekli yazmaya devam edersiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rahatlatıyoru geç yazmasam içimde patlayacak yani. merhaba hoşgeldin :)

      Sil
  34. heeey "to be present" çalışıyor musun? bitmedi mi daha bu konu. bitince söyle. diğer konular içiin. sen kendin istediğin gibi ingilizce çalış ama benim dediğim programa da uyarsan, disiplinli olarak ama, faydasını göreceen, bol yazarak, ustalaşmadan yeni konuya geçmeden. istersen tabii. benim programla istemezsen tabii sen yine kendin çalışabilirsin o başkaa. to be present da hiç hatasız olunca söylee. netteki to be testlerinde tek hatan çıkmasın. bir de bu konuda en azından 50 cümle yaz kendi yeni sözcüklerinlee. bi de ingilizce hakkında yazınca, defterinin fotosunu çek, burda yukarda sölediklerim ve senin cümlelerin filan. göreyim bakayııım :)

    YanıtlaSil
  35. Edischaar! Ben yokken neler neler yazmışsın hemen diğer yazılarına da geçeceğim.

    Kendimden kendime bile bahsedemezken, bu soruları yazmak benim için çok zor olacaktı, zaten kişisel pek yazmıyorum hep edebiyat girerim gördüğün üzere.

    Hayatı düzene sokmak, ne kadar yaşanılan ile ilgili görünse de bizzat kendinde bitiyor canım her şey. Yazılarından bahsettiğin üzere, düştüğün boşluk ve arayış seni harekete geçirmeye itmiş ve düzen istiyorsun. Ben liseye başladığımdan beri okulla beraber götürdüm işi hep. Geçen sene mezuna kalıp , bu sene yeniden girdim ve başlayacağım Eylül'de üniversiteye. Bu dönem hep evdeydim. Benim için günün sonunda öğrendiğim yeni bir şey yoksa o gün boş geçmiştir ve hep buna dikkat ettim. Yatmadan önce zihnime getirdiğim şeyler o gün ki kazancım oluyor. Hedefim tanınan bir yazar olmak, felsefe üzerine çalışmak istiyorum gelecekte. Genel olarak başarıyı isterim, mutluluğu değil zira; mutluluk peşinden koşulacak bir şey değil yaşanılan tek saf duygudur bence.

    İngilizce hakkında deep söylenecek her şeyi söylemiş. Yine epey edebiyat girdim. Dilimin döndüğünce anlattım , darılma bana çok geç geldim, uzun anlatamadığımdan kendimi yorum bırakayım dedim. 🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözüm arıyor seni yorumlarda , hep gel :D umarım hayallerin gerçek olur <3

      Sil
  36. Selamlar Momentos'tan geldim yazınıza, samimi ve güzel bir mim başlatmışsınız tebrik ediyorum. Tanıştığımıza sevindim. Yorumları okumayı severim. Deeptone'un yazdıklarını okurken yanıma kalem kağıt almadığıma üzüldüm bir yandan. Bu sayfayı da yıldızlayacağım :)) Başarılar diliyorum.

    YanıtlaSil
  37. Mim görevi tamamlandı:

    https://www.rehitu.com/2019/08/bir-mim-gelir-momentostan.html

    YanıtlaSil
  38. Selam. Beni Hilmi Bey mimledi sizin bu mim etkinliğinizde. Anlamadığım bir şey var sorayım dedim. Bu mimim başlığı Edischar'dan Selam Mimi mi olacak. Herkes farklı farklı yapmış. O yüzden sordum yanlış yapmayayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülhan hanımcığım, blogunuza cevap yazdım :)

      Sil
  39. Merhaba hoş geldiniz blog dünyasına. Burası insanı çok mutlu ediyor ve aktif konuma getiriyor. Ben mim yazılarını çok severim ve hemen yazmak istiyorum. Yazınızı severek okudum, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer harekete geçiriyorsa ne mutlu bana !! Tüm hedef daha fazla harekete geçip, yol alabilmek . Siz de buralara hoşgeldiniz , mim cevaplarını bekliyorum :)

      Sil
  40. Cevaplarım ek te:)
    https://geceblg.blogspot.com/2019/08/mim-edischar.html?m=1

    YanıtlaSil
  41. Edischar'dan Selam Mimi başlıklı mim görevimiz hazırdır. Az önce yayınladık bilginize. :)

    YanıtlaSil
  42. yAPtım ki, buldum sonunda , bir miktar zaman geçince aramak zorunda kaldım kusura bakma :D

    YanıtlaSil